Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας να είναι στον «πάγο». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι χιόνια, βροχές, πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός.

Μάλιστα, λόγω της χιονόπτωσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα, στην Πάρνηθα, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος σήμερα, Σάββατο το πρωί.

Η διακοπή κυκλοφορίας, που αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ισχύει από το ύψος του τελεφερίκ και μετά, λόγω του χιονιού που έχει πέσει και καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση των οχημάτων.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο.

Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, της τάξης των 2 με 4 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά θα κυμανθεί από -05 (μείον 05) έως 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 08 με 10 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις