Breaking news

Χιόνια στην Αθήνα
A

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε στη χώρα, σήμερα Παρασκευή 26 και αύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως το Σάββατο θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Όμως, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από την Κυριακή έως την Τρίτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί παγεροί βοριάδες. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Πατήστε play και δείτε πως θα μεταβληθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες: 

Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρχουν στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 - 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει πως στην ανατολική χώρα θα υπάρχον παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις