Breaking news

Χιόνια καιρός
A

Αίσιο ήταν το τέλος στην υπόθεση των τριών εγκλωβισμένων στην χιονισμένη Πάρνηθα, όπου αρνούνταν να διασωθούν με τα πόδια, από τους άντρες της ΕΜΑΚ. Υπενθυμίζουμε ότι χτες, Τετάρτη, τρία άτομα βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο βουνό της Πάρνηθας και όταν μετά από πολλές ώρες κατάφερε η Πυροσβεστική να τα προσεγγίσει, εκείνα αρνήθηκαν τη διάσωση, ζητώντας να έρθει... ελικόπτερο για να φύγουν από το βουνό!

Το αδιανόητο περιστατικό «ταλαιπώρησε» ιδιαίτερα τους άνδρες της ΕΜΑΚ, όπου έμεναν κοντά τους μέχρι να βρεθεί λύση. Μάλιστα, έγινε και αίτημα από την πυροσβεστική, για να συμβάλλουν εναέρια μέσα, ωστόσο δεν δόθηκε άδεια να πετάξει ελικόπτερο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. 

Διασώθηκαν με ερπυστριοφόρο του στρατού

Τελικά, για τον απεγκλωβισμό τους τους στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή του στρατού. Το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο.

Ακολούθησε επιχείρηση με πεζοπόρο τμήμα που έφτασε στους τρεις άνδρες. Ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν με τα πόδια αναφέροντας λόγους τραυματισμού. Τελικά με τη συνδρομή ειδικού μηχανήματος του στρατού και δύο ερπυστριοφόρα της ΕΜΑΚ η ομάδα διάσωσης προσέγγισε τους τρεις άνδρες και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 3 άνδρες επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε για τον απεγκλωβισμό τους κόστισε πολύ παραπάνω. 

Οι τρεις άντρες ξεκίνησαν από τη Στεφάνη Βοιωτίας για να πάνε εκδρομή στην Πάρνηθα και να θαυμάσουν τα χιόνια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις