Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Με τη γνωστή μέθοδο, αυτή του ρουσφετιού πραγματοποιήθηκαν 210 προσλήψεις στον ΟΣΕ. Αυτό παραδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από το 2020 έως το 2023, κ. Σπύρος Πατέρας, στην εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, που «στοίχισε» τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σχεδόν ένα χρόνο πριν, με το βίντεο της κυνικής αυτής ομολογίας του να κάνει τον «γύρο» του διαδικτύου.

Ειδικότερα, ο κ. Πατέρας προχώρησε στην ομολογία ότι πραγματοποιήθηκαν 210 προσλήψεις στον ΟΣΕ, εκτός ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότερες προσλήψεις προέρχονταν από τις Σέρρες, δηλαδή τον τόπο καταγωγής του τότε υπουργού μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Στο εν λόγω βίντεο, που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, κ. Βασίλης Κόκκαλης, φαίνεται ότι ο ίδιος έθεσε ερωτήσεις στον κ. Πατέρα σχετικά με την κατάσταση που υπήρχε στον ΟΣΕ, με ρουσφετολογικές προσλήψεις με μπλοκάκι, ανάμεσα στις οποίες ήταν και αυτή του μοιραίου, όπως αποδείχθηκε, σταθμάρχη.

Ακολουθεί ο διάλογος, που υπάρχει η ομολογία των ρουσφετολογικών προσλήψεων.

«Κόκκαλης: Ποιος σας διόρισε;

Πατέρας: Η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού του κ. Καραμανλή και η έγκριση της τοποθέτησής μου από τη Βουλή.

Κόκκαλης: Προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ προσλαμβάνατε;

Πατέρας: Δεν είμαι σίγουρος πως σας καταλαβαίνω την ερώτησή σας κύριε Κόκκαλη. Εννοείτε κατά την διάρκεια της θητείας μου;

Κόκκαλης: Ναι. Προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ, με μπλοκάκι…

Πατέρας: Ναι. Προσλήφθηκε ναι.

Κόκκαλης: Πόσοι;

Πατέρας: Περί τα 210 άτομα.

Κόκκαλης: Πού τους βρήκατε;

Πατέρας: Την απάντησα την ερώτηση προηγούμενως, με ρώτησε η κ. Αποστολάκη. Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, με τις Διευθύνσεις και όλο το δυναμικό του ΟΣΕ, ζητήθηκε να συλλεχθούν άνθρωποι που θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν στον ΟΣΕ…

Κόκκαλης: Ξέρετε από ποιες περιοχές ήταν αυτά τα άτομα, θυμάστε γεωγραφικά;

Πατέρας: Όχι, ειλικρινά καθόλου κ. Κόκκαλη.

Κόκκαλης: Πάρα πολλοί είναι από τις Σέρρες. Τυχαίο προφανώς.

Πατέρας: Δεν το θυμάμαι.

Κόκκαλης: Μάλιστα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις