Breaking news

ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΠΑΊΔΩΝ ΑΓΊΑ ΣΟΦΊΑ
A

Αντιδράσεις αλλά και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία από τις 12 Φεβρουαρίου 2024, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η κατάσταση με την ατελείωτη λίστα αναμονής στο Παίδων είναι γνωστή, αλλά όπως αναφέρουν γιατροί στο proson.gr, η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει.

Από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χειρουργικού Τομέα το νοσοκομείου, αποφασίστηκε να σταματήσουν όλα τα τακτικά χειρουργεία και να εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα. Όπως αναφέρουν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (κυρίως αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου), παρότι είναι γνωστές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν να υφίστανται. 

Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Το ανυπέρβλητο πρόβλημα έχει προκύψει έπειτα από η συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού.

Τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων «λιμνάζουν» και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ' επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, σημειώνουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερώσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια., αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο ΣΚΑΪ και διέψευσε την ανακοίνωση του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον υπουργό σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας των χειρουργείων.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η λύση που αναφέρει ο υπουργός Υγείας έχει να κάνει με την εύρεση ενός αναισθησιολόγου. 

Αν το σενάριο αυτό είναι αληθείς καταλαβαίνει κανείς ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μήνες στο νοσοκομείο, αλλά απλώς θα το καλύψει προσωρινά, στερώντας ίσως τον αναισθησιολόγο από κάποιο άλλο από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις