Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Στην 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), με κύριο αίτημα την τιμωρία των υπαίτιων του εγκλήματος των Τεμπών, που στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, συγκρούστηκαν εμπορική αμαξοστοιχία με επιβατική, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ σημειώνει ότι: «Η «στρόφιγγα» των προσλήψεων έχει κλείσει εδώ και 15 χρόνια, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στη στελέχωση των Υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας το πρόβλημα έχει οξυνθεί περισσότερο είτε αφορά στο Διοικητικό, είτε στο Εργατοτεχνικό, είτε στο Παιδαγωγικό προσωπικό».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των Τοπικών Κοινωνιών. Αποτέλεσμα, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης» απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!!» επισημαίνεται.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι: «Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ορθώνουμε το ανάστημά μας και συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί εκείνης την ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας».

Αιτήματα 

Εκτός από την τιμωρία των υπαίτιων του εγκλήματος των Τεμπών, η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει τα παρακάτω αιτήματα: 

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς».
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις