Breaking news

Αγρότες
A

Αν και η επίσημη απόφαση των αγροτών για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων αναμένεται αύριο, το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης δείχνει πως η απόφαση κινείται προς νέα κλιμάκωση. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης απέκλεισαν την Εθνική Οδό. Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12:00 και αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής θα προχωρήσουν σήμερα, στις 16:00 και αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης.

Στην Αθήνα τα τρακτέρ;

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο της Λάρισας αλλά και σε αυτό αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ως αντίδραση στα ελλιπή μέτρα στήριξης που άκουσαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση χτες, προσπάθησε να φανεί διαλλακτικός, ανοιχτός σε συζήτηση χωρίς ωστόσο να αφήσει περιθώρια για πολλά - πολλά. Και αυτό φάνηκε και από την φράση του για «σφιχτά δημοσιονομικά περιθώρια» αλλά και για μέτρα «που δεν θέλει να διαταράξουν την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οι αγρότες από την πλευρά τους θεωρούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα επιβίωσης του κλάδου.

Κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβουν με τα τρακτέρ του στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, ενώ αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε Εθνικές Οδούς με νέα πολύωρα μπλόκα, ζητώντας με αυτόν το τρόπο μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις