Breaking news

Άνοιξη με χιόνια
A

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να χιονίσει στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Πιο αναλυτικά, σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στο ανατολικό και στο νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα σημειωθούν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ, , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Αύριο, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Την ετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στo Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη και στις Σποράδες, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά όπου και θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και  η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Τέλος, στην Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις