Breaking news

Φουρνατζόπουλος
A

Για να σώσει ένα γατάκι ανέβηκε στον στύλο της ΔΕΗ ο δημοσιογράφος, που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη στο μετασχηματιστή, στο Παλαιό Φάληρο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε από τα κλιμάκια πυροσβεστικής στον στύλο υψηλής τάσης στο Παλαιό Φάληρο, όταν ειδοποιήθηκαν περίπου στις 2 τη νύχτα για έκρηξη στον μετασχηματιστή στις οδούς Αιόλου και Τρίτωτος.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε πολλή ώρα ενώ ο 26χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον Ευαγγελισμό, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας του δημοσιογράφου στο Debater.gr, ο νεαρός δημοσιογράφος, το βράδυ που έχασε τη ζωή του, είχε ανέβει στον στύλο για να σώσει ένα γατάκι.

«Ανέβηκε να σώσει ένα γατάκι, το γατάκι σώθηκε, το παιδί πρέπει να γλίστρησε και να χάθηκε. Ασχολούμαι τώρα μια εβδομάδα να μεγεθύνω τη φωτογραφία, να δω πρόσωπο. Το γατάκι είναι ζωντανό, το παιδί πρέπει να γλίστρησε γιατί είχε ανέβει πάρα πολύ ψηλά» είπε.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι: «Τον χτύπησε το ρεύμα. Πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκε ξανά δεύτερη φορά, απλά ανέβηκε Τα παιδιά μας μεγαλώσανε μαζί με τους διπλανούς. Οπότε ήταν σαν να ήταν παιδί μου ενώ, αναφερόμενη στον νεαρό δημοσιογράφο, είπε πως «είχε απομακρυνθεί από τη δημοσιογραφία λόγω της σαπίλας που υπάρχει στον κλάδο». Δεν έβαζε νερό στο κρασί του ο Απόστολος. Δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε, είναι κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο να απαλύνει τον πόνο».

Δείτε το βίντεο:

 

Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος ήταν ο νεαρός δημοσιογράφος, ο οποίος με ρεπορτάζ του τον Δεκέμβριο του 2019 από τα φλεγόμενα Εξάρχεια, είχε γίνει viral και εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό.

Ωστόσο, τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς και το γιατί έχασε τη ζωή του παραμένουν. Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε η είδηση ότι άγνωστος άντρας έχασε τη ζωή του κεραυνοβολημένος από ηλεκτρικό ρεύμα, μαζί με τη βλακώδη εικασία ότι ανέβηκε σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ για να κλέψει καλώδια ή τον μετασχηματιστή.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης. Χωρίς να να είναι γνωστή η ταυτότητα του νεκρού, κυκλοφορεί ήδη σενάριο από τις αρχές ότι αποπειράθηκε, μαζί με άλλο άτομο, να κλέψει καλώδια ή τον μετασχηματιστή. 

Η ταυτότητα και τα ακριβή αίτια που βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός στον στύλο της ΔΕΗ δεν ερευνήθηκαν ποτέ. Η φράση «πιθανότατα για να κλέψει καλώδια ή τον μετασχηματιστή» ακουγόταν συχνά στις ειδήσεις.

Η Athens magazine, το πήγες ένα βήμα παραπέρα, ανακαλύπτοντας Ρομά άνδρα που προσπαθούσε να κλέψει καλώδια. Αναμεταδίδεται σε διάφορα sites και η είδηση περνάει στα ψιλά. Κανένας δεν ασχολείται, η ταυτότητα του νεκρού και τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν απασχολούν κανέναν.

Αρκετές ημέρες μετά, έρχεται δημοσίευμα από το Documento, από το οποίο ανέφερε ότι ο νεκρός είναι ο δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος, που όλοι θυμόμαστε για τα αντικειμενικά ρεπορτάζ του πριν από λίγα χρόνια στο Kontra.

Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισε μια παραφιλολογία στα social media γύρω από τα αίτια που ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος βρέθηκε νεκρός επάνω σε πυλώνα υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ (στη φωτογραφία, ο εν λόγω πυλώνας, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο).

Τα ενημερωτικά sites μίλησαν για ανατροπή στην υπόθεση, αναφέρουν το όνομα του Απόστολου Φουρνατζόπουλου, υπενθυμίζουν τα ρεπορτάζ του στο Kontra, ψελλίζουν απλά ότι είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και ουδείς κάνει έρευνα γι' αυτές τις συνθήκες.

Ώσπου ήρθε το Debater, με μια μαρτυρία σχετική με τον λόγο που ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος βρέθηκε επάνω στον στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με αυτή τη μαρτυρία, ανέβηκε να σώσει ένα γατάκι, γλίστρησε και χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις