Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Συγγνώμη» για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της «μαύρης» τραγωδίας των Τεμπών, που γράφτηκαν χθες, Τετάρτη, έξω από τη Βουλή, ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων. Βέβαια, στη «συγγνώμη» του Δήμου Αθηναίων, θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει «απάντηση» ο λαϊκός ισχυρισμός, «από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».

Σημειώνεται ότι η απόφαση για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, κα Ρωξάνα Μπέη τόνισε ότι: «Ουδέποτε δόθηκε εντολή» να σβηστούν τα 57 ονόματα των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μπροστά από τη Βουλή, ενώ έσπευσε να μεταφέρει την ευθύνη στον Φρούραρχο της Βουλής. 

Ειδικότερα, η κα Μπέη τόνισε ότι: «Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη».

Παράλληλα, ζήτησε «συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες», ενώ τόνισε ότι: «ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Δήλωση αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων

Πιο αναλυτικά, η δήλωση αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, έχει ως εξής: 

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Χθες διαδηλωτές έγραψαν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδία των Τεμπών με κόκκινη μπογιά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, έγραψαν όλα τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με κόκκινη μπογιά, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, τιμώντας τα 57 θύματα και ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία αυτή. Ειδικότερα, πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χίο.  

Τέμπη

Πάνω από 1.000.000 οι υπογραφές για το ψήφισμα Καρυστιανού

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, το οποίο έχει θέσει προς υπογραφή ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, μετά την εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, 1.017.297 πολίτες υπέγραψαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα, με τον νέο στόχο να είναι πλέον τα 1,5 εκατομμύρια, όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα συμπυκνώνει τόσο την οργή που υπάρχει και το βασικό κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στη χώρα καθώς και την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

Δείτε το ΕΔΩ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις