Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων της «μαύρης» τραγωδίας των Τεμπών, έξω από τη Βουλή, οι φοιτητές, σήμερα, Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε να σβήσει άμεσα τα ονόματα των θυμάτων, που γράφτηκαν και χθες, από διαδηλωτές για την «μαύρη» της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Παράλληλα, οι φοιτητές ύψωσαν πανό στα οποία έγραφαν συνθήματα, όπως «Δε ξεχνάμε», «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί!», «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη, ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε «συγγνώμη» για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της «μαύρης» τραγωδίας των Τεμπών, που γράφτηκαν χθες, Τετάρτη, έξω από τη Βουλή, ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων. 

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι φοιτητές, με το να ξαναγράψουν τα ονόματα των θυμάτων, δείχνουν ότι τα ονόματα πρέπει να μείνουν γραμμένα, μέχρι να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων.

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημειώνεται ότι η πορεία φοιτητών κατέληξε στη Βουλή, μετά από το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας «έδωσαν», για όγδοη συνεχόμενη βδομάδα, «ραντεβού» στα Προπύλαια, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» πανεπιστημίων και μέσω του οποίου καταπατάται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.  

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγαλειώδεις πορείες  σε όλη τη χώρα για την «μαύρη» επέτειο 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, τιμώντας τα 57 θύματα και ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία αυτή.

Ειδικότερα, πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χίο. 

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνω από 1.000.000 οι υπογραφές για το ψήφισμα Καρυστιανού

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, το οποίο έχει θέσει προς υπογραφή ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, μετά την εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, 1.017.297 πολίτες υπέγραψαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα, με τον νέο στόχο να είναι πλέον τα 1,5 εκατομμύρια, όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα συμπυκνώνει τόσο την οργή που υπάρχει και το βασικό κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στη χώρα καθώς και την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

Δείτε το ΕΔΩ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις