Breaking news

Σούπερ μάρκετ: Ξεκινούν «χαράτσι» στις αγορές - Πού θα μας χρεώνουν παραπάνω
A

Νέα... μόδα και μάλιστα πολύ δυσάρεστη για τους καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ καθώς βάζουν «χαράτσι» στις παραγγελίες των καταναλωτών.

Καθώς πλέον ο κόσμος έχει αλλάξει το «στιλ» των αγορών του, ψωνίζοντας ολοένα και περισσότερο διαδικτυακά, επειδή δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην καθημερινότητα για ψώνια, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει να επιβάλουν χρεώσεις στις κατ'οίκον παραγγελίες, ανάλογα βέβαια με τον λογαριασμό που κάνει ο κάθε πελάτης.

Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει πολύ υψηλές τιμές για το delivery στο σπίτι, δημιουργώντας πρακτικά ένα νέο «χαράτσι».

Το βάρος πέφτει στον καταναλωτή που για να μην πληρώσει έξτρα πρέπει να κάνει μεγάλη παραγγελία.

Πότε ξεκινά το μηνιαίο χαράτσι στις καταθέσεις μας στις τράπεζες

Και όλα αυτά ενώ και οι τράπεζες ετοιμάζονται να επιβάλουν πάγιο για την τήρηση των λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα για να κάνουν πληρωμές, μεταφορές και να έχουν κάρτα.

Η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά. Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριαμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις