Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλλιθέας, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στην Καλλιθέα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία καθώς και οι υπεύθυνοι του ΗΣΑΠ. Ο σταθμός στην Καλλιθέα εκκενώθηκε και στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και διεξάγει έρευνα.

Με εντολή της ΕΛΑΣ, έκλεισε προσωρινά ο σταθμός Καλλιθέα. Η κυκλοφορία στη γραμμή διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς-Φάληρο και Ταύρος-Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι μόνο αυτή την εβδομάδα, έχουν σημειωθεί τέσσερα απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στον ΑΝΤ1, το Πρωτοδικείο Αθηνών, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Εφετείο Αθηνών. 

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1 

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, άγνωστος κάλεσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα, στο Κ στούντιο, στα Σπάτα, κατά τη διάρκεια  της εκπομπής «το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα. 

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και δόθηκε εντολή να εκκενώσουν όλοι τον χώρο και να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για ασφάλεια.

Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα και η ροή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα και στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Δέγλερη, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Στο σημείο σπεύδει για έλεγχο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σύμφωνα με την ertnews.gr  στις 9:25 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 αναφέροντας ότι θα γίνει έκρηξη, χωρίς να δώσει χρονικό περιθώριο.

Στο σημείο έσπευσε για έλεγχο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, έχουν ακολουθήσει αρκετά τηλεφωνήματα που προειδοποιούν για βόμβα. Ενδεικτικά θυμίζουμε ότι υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, στο ΣΚΑΪ, στο MEGA, στις ΔΟΥ Πειραιά και Κηφισιάς αλλά και στη Βουλή και τρείς πρεσβείες. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, όλα τα τηλεφωνήματα έχει αποδειχθεί ότι είναι φάρσα. 

Τελικά φάρσα ήταν το τηλεφώνημα για βόμβα στο Πρωτοδικείο στην οδό Δέγλερη.

Τηλεφώνημα για βόμβα στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα συναγερμός σήμανε στην Εθνική Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών, όπου άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:05 το μεσημέρι, λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτίριο και θα εκραγεί σε 30 λεπτά

Εξαιτίας αυτού του τηλεφωνήματος, τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αθηνών, και πιο συγκεκριμένα, από την οδό Αχιλλέως, έως την οδό Μητροδώρου και στη Σπύρου Πάτση, από την Ιερά Οδό έως τη Λεωφόρο Αθηνών.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που εξετάζουν τον χώρο.

Τελικά, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αθηνών και στην οδό Σπύρου Πάτση καθώς νωρίτερα είχε διακοπεί ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα σε κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως 14.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο μιας ώρας. Αυτή τη στιγμή το κτήριο εκκενώνεται ενώ στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις των ΤΕΕΜ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις