Breaking news

Πιέρια Όρη: Μαίνεται για τρίτη μέρα η φωτιά - Κατευθύνεται προς Κοζάνη
A

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Πιέρια Όρη, με πληροφορίες να αναφέρουν πως κατευθύνεται προς την Κοζάνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, για την προσπάθεια οριοθέτησης και κατάσβεσης της φωτιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της. Συγκεκριμένα επιχειρούν 131 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή Σαρακατσάνα Πιερίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά, που εξελίσσεται μέσα σε χαράδρες, κατευθύνεται δυτικά από το σημείο εκκίνησης της, «τυλίγοντας» στο πέρασμά της δασικές εκτάσεις, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία για την πορεία που θα ακολουθήσει η πυρκαγιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierianews.gr, η φωτιά έχει ξεφύγει από την πίσω μεριά του δάσους στα 1.800 μέτρα υψόμετρο και κατευθύνεται προς την πλευρά της Κοζάνης, καίγοντας μία από τις πιο παρθένες δασικές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως στη θέση «Σαρακατσάνα» απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά βρίσκεται και το Καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης που είναι χτισμένο στο κέντρο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις