Breaking news

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Εκθέτει την ΕΛΑΣ εκπρόσωπός της: «Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή»
A

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής έχουν μπει -για ακόμη μια φορά, και δικαιολογημένως- οι χειρισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας, όταν η 28χρονη Κυριακή μετέβη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει προστασία, αλλά στη συνέχεια δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ακριβώς έξω το τμήμα.

Η 28χρονη είχε καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ο 39χρονος πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε και είχε ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς. Φέρεται να παρέμεινε μόνο οκτώ λεπτά μέσα στο τμήμα και όταν εξήλθε κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση για να βρεθεί το περιπολικό που θα τη συνόδευε στο σπίτι της.

Ο δράστης φαίνεται ότι την είχε ακολουθήσει μέχρι εκεί και της επιτέθηκε χωρίς να τον εμποδίσει κανένας. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος, ενώ θα διενεργηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε αυτές τις δύο διαδικασίες, οι Αρχές καλούνται να δώσουν απαντήσεις – εξηγήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων που υπάρχουν από την πρώτη στιγμής της γυναικοκτονίας, όπου το θύμα όχι μόνο απευθύνθηκε στις Αρχές, αλλά ζήτησε και προστασία την οποία τελικώς δεν έλαβε ποτέ.

Εκθέτει το Σώμα εκπρόσωπός της ΕΛΑΣ: «Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή»

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέθεσε το Αστυνομικό Σώμα, καθώς όπως η ίδια ανέφερε υπήρχε στην περιοχή περιπολικό το οποίο θα μπορούσε να συνοδεύσει την αδικοχαμένη Κυριακή στο σπίτι της.

«Δεν υπήρχε θέμα με περιπολικό στην περιοχή, υπήρχε κι ήταν σε υπηρεσία. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό αυτό να συνοδεύσει την κοπέλα», εξήγησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Γίνονται λάθη και πρέπει να το διορθώσουμε, αλλά είναι χιλιάδες οι κοπέλες και γενικά οι πολίτες που έχουν εξυπηρετηθεί σωστά στα αστυνομικά τμήματα», πρόσθεσε.

«Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα δοθούν απαντήσεις, αν κάποιος πρέπει να έχει πειθαρχικές κυρώσεις, θα τις έχει», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο Γ. Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής επισήμανε ότι η φρουρός, 22 ετών, ήταν άπειρη κι αυτό φάνηκε από τους χειρισμούς της. «Δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει», υπογράμμισε.

Ο δράστης παρακολουθούσε την 28χρονη

Σε κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της 28χρονης, έχει καταγράφει ο δράστης, λίγο πριν τη γυναικοκτονία.

Ο 39χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούσε το θύμα τις τελευταίες ημέρες πριν την επίθεση, εμφανίζεται σε βίντεο να έχει στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της Κυριακής, κάτι που αντιλήφθηκε η κοπέλα και αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα, ελπίζοντας ότι θα έβρισκε προστασία.

Αντ’ αυτού και, αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, εξερχόμενη από το ΑΤ, ο δράστης τής κατάφερε πέντε μαχαιριές καθώς μιλούσε με το «100», με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει μπροστά στο φυλάκιο.

Το MEGA, μάλιστα, φέρεται να εξασφάλισε τμήμα της σύντομης τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε το θύμα με την Άμεση Δράση. Η 28χρονη, αφού έδωσε τα στοιχεία της και ανέφερε το σημείο όπου βρισκόταν, ζήτησε ένα περιπολικό να μεταβεί στο σπίτι της γιατί, όπως φέρεται να είπε, έξω από αυτό ήταν ο πρώην σύντροφός της.

Τότε, ο αστυνομικός τής ζήτησε να του πει τη διεύθυνση αλλά δευτερόλεπτα μετά δέχθηκε την επίθεση και η σύνδεση χάθηκε.

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από τη δολοφονική επίθεση.

Τα 8 μοιραία λάθη που οδήγησαν στη γυναικοκτονία

Έτσι, οι αστυνομικές Αρχές και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα που προέκυψαν μετά τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

  1. Γιατί δεν συνόδευσαν αστυνομικοί την 28χρονη στο σπίτι της όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και τους κατήγγειλε ότι φοβάται για τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν έξω από το σπίτι της;
  2. Αληθεύει ότι το θύμα είχε υποβάλει μήνυση εις βάρος του το 2020 για βιαιοπραγία και βιασμό;
  3. Αληθεύει ότι ο ίδιος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν;
  4. Γιατί η νεαρή αξιωματικός υπηρεσίας λειτούργησε διεκπεραιωτικά και «υπηρεσιακά» και δεν μπήκε στη θέση της κοπέλας που είχε απέναντί της ώστε πέρα και έξω από όσα προβλέπονται να τη βοηθήσει ζητώντας της να μείνει μαζί της μέχρι να καταφθάσει το πρώτο διαθέσιμο περιπολικό;
  5. Της πρότεινε ή όχι να καλέσει εκείνη την Άμεση Δράση ώστε να φτάσει πιο γρήγορα το περιπολικό;
  6. Γιατί ο αστυνομικός σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και τη σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές, προκειμένου να την προστατεύσει;
  7. Επίσης, στην ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται πως η 28χρονη «κατά την παραμονή της στην υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση εις βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της». Ωστόσο, από τη συνομιλία της με τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που είδε το φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι η 28χρονη ήθελε το περιπολικό να πάει έξω από το σπίτι της, στο οποίο θα πήγαινε εκείνη με το αυτοκίνητο του φίλου της.
  8. Αληθεύει ακόμη ότι δύο από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων έχουν απασχολήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας;

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις