Breaking news

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους/EUROKINISSI
A

Με καθυστερημένες καρατομήσεις και απομακρύνσεις των εμπλεκόμενων αστυνομικών, η κωλυσιεργία και η αδιαφορία των οποίων στοίχισαν τη ζωή στην άτυχη Κυριακή Γρίβα, απάντησε το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ethnos.gr από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί –γυναίκες και άνδρες- προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μην δίνοντας την ακριβή εικόνα μέχρι και προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς τις συνθήκες της νέας γυναικοκτονίας!

Το χρονικό της τραγωδίας

«Αρχικά, υπήρξε μία σύγχυση ως προς το πως συνέβη η τραγωδία. Μάλιστα ενώ το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10:30 τη νύχτα της Δευτέρας μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας δεν υπήρχε σαφής εικόνα εάν η κοπέλα έχει τις αισθήσεις της ή όχι», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Κατεχάκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι συνομιλίες μας με το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ στην προσπάθεια διασταύρωσης της πληροφορίας αρχικά ότι μία γυναίκα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Η επιβεβαίωση για το θάνατο της ήρθε με επίσημο SMS προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες στις 23:35 της 1ης Απριλίου.

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι
Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφορικά με το πώς συνέβη η τραγωδία, αλλά και ποια ήταν η απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα όπου βρέθηκε νεκρή η κοπέλα ήταν συγκεχυμένες όχι μόνο προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, αλλά και προς τους ίδιους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, που ζητούσαν ενημέρωση. «Αρχικά, κάποιοι έλεγαν ότι το συμβάν έχει γίνει σε διαφορετικό δρόμο σε απόσταση 100 μέτρων και μάλιστα εκτός οπτικού πεδίου του σκοπού του Τμήματος», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Προς όσους, δε, τεχνικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν στο σημείο από διάφορα ΜΜΕ για να καλύψουν την τραγωδία οι αστυνομικοί που ήταν εκεί δεν τους επέτρεπαν να σηκώσουν κάμερα για ώρα, καθώς η φρικιαστική εικόνα ήταν αδιάψευστος μάρτυρας: η 28χρονη νεκρή μπροστά από το κουβούκλιο της ΕΛΑΣ! Ανάμεσά τους και διαπιστευμένοι συντάκτες στην διαπίστευση των οποίων αναγράφεται το εξής: «Οι αστυνομικές αρχές παρακαλούνται να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους κατόχους των δελτίων διαπίστευσης, κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού του έργου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτημα του ethnos.gr προς υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη από το βράδυ της Δευτέρας σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να χάνεται μία ανθρώπινη ζωή έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό είχαν απαντήσει το εξής: «Δεν υπήρχε οπτική επαφή του σκοπού του Τμήματος ή αλλου αστυνομικού με το σημείο όπου δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα».

Και αυτό διότι την συγκεκριμένη εικόνα φέρονται να λάμβαναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και στο εν λόγω τμήμα. Για τον λόγο αυτό και η ηχογραφημένη συνομιλία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης όπως έγινε γνωστή την Τετάρτη ήταν σε γνώση ανώτατων στελεχών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με βάση πάντοτε αξιόπιστες πηγές.

Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά

Γιατί, λοιπόν, τόσο καθυστερημένα αντανακλαστικά, όταν το ηχητικό της φρίκης όπου ακούγεται η αισχρή φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» είχε φτάσει στα κατάλληλα αυτιά σε λιγότερο από ένα 24ωρο από την τραγωδία;

Όπως έγραφε από την Τετάρτη το ethnos.gr, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από την Τρίτη από την ίδια την Αστυνομία τόσο προς τον εισαγγελέα όσο και προς τον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

γυναικοκτονία
γυναικοκτονία

Και οι καρατομήσεις

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα ήταν ο πρώτος που απομακρύνθηκε από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ άμεσα καρατομήθηκε και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Το βράδυ της Τετάρτης απομακρύνθηκαν συνολικά 4 αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα η αξιωματικός υπηρεσίας, καθώς και η επόπτρια και η οδηγός της οι οποίες ήταν παρούσες κατα τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας. Μαζί με τρεις γυναίκες αστυνομικούς απομακρύνθηκε και ο σκοπός του καταστήματος που όπως αποκαλύφθηκε, πέρα από επίορκος για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας κατά το παρελθόν, ήξερε ότι η κοπέλα κινδύνευε, αλλά παρέμεινε στη σκοπιά!

Όπως επισημαίνουν ανώτατες πηγές, η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη και όλοι ελέγχονται, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100. Μάλιστα, όλοι έχουν δώσει καταθέση και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Το μεγάλο «αγκάθι», η ρίζα του προβλήματος και όσοι σηκώνουν το βάρος

Φοιτητές του ΑΠΘ μάχονται για την προστασία θαλάσσιων ειδών: Πώς λειτουργεί έξυπνη συσκευή που έφτιαξαν

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις