Breaking news

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη με τρία πύρινα μέτωπα - Ήχησε το 112
A

Μεγάλη πυρκαγιά «σαρώνει» ότι βρει μπροστά της σε ορεινή περιοχή της Κρήτης. Σύμφωνα με με το Ράδιο Λασίθι, η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Ιεράπετρα, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έχει περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Περίπου στις 11:30 στην περιοχή έφτασαν δύο ελικόπτερα και ξεκίνησαν ρίψεις νερού. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα.

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες φωτιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Ήχησε το 11

Το 112 ήχησε για τέσσερις οικισμούς. Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας.

 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά: Ένας εγκαυματίας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Ιεράπετρα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ένας 74χρονος, που ήταν στο χωράφι του, προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά, έχασε τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριά εγκαύματα στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Oι φλόγες έκαψαν αρκετές αυλές, τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές, υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις