Breaking news

Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται οι βρεφονηπιοκόμοι που κλείδωναν 3χρονα σε αποθήκη
A

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου, οι δύο παιδαγωγοί που κλείδωναν ως τιμωρία παιδιά στην αποθήκη του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και ειδικά τους γονείς των μικρών μαθητών. Όλα ήρθαν στην επιφάνεια από ένα τυχαίο γεγονός που παρατήρησε ο πατέρας μιας 3χρονης. Εκείνη, ενώ έπαιζε με τον πατέρα της, πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως.

Στη συνέχεια, σοκαρισμένος ο πατέρας του κοριτσιού από τις ιδέες που είχε η κόρη του την ρώτησε που τα έχει ακούσει αυτά και άκουσε το απίστευτο: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Οι μαρτυρίες παιδιών, μόλις 3 και 4 χρόνων, ότι η ίδια τους η δασκάλα τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως για να πειθαρχήσουν ενώ δεν δίσταζε, να τα δένει σε καρέκλα, οδήγησαν τους γονείς σε καταγγελίες για τον παιδικό σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με το δήμαρχο να δίνει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

«Μου δείχνει ότι τους βάζει στα καρεκλάκια και βγάζει από το λαιμό της, μια σφυρίχτρα για να δένει τα χεράκια τους», είπε μητέρα παιδιού, επισημαίνοντας ότι η κόρη της μίλησε για τιμωρία σε σκοτεινό δωμάτιο.

Δωμάτιο... «αποσυμπίεσης»

Η μία εκ των παιδαγωγών, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης»!

Μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

Ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Έχουν δρομολογηθεί όλα όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Θα προσλάβουμε νέο προσωπικό για να λειτουργήσει το τμήμα εύρυθμα».

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις