Breaking news

Social Media
A

Νέες αλλαγές πρόκειται να δουν οι νεότεροι χρήστες του Instagram το επόμενο διάστημα, καθώς βασικός στόχος είναι να μπει ένα «φρένο» στην εύκολη διακίνηση γυμνών φωτογραφιών.

Το Instagram κάνει ένα βήμα μπροστά, προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα, εντοπίζοντας και θολώνοντας αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του.

Αισθήματα απελπισίας φαίνεται να δημιουργούνται στους εφήβους

Αυτές οι εικόνες, αληθινές ή ψεύτικες, που αποστέλλονται μέσα από πλατφόρμες όπως το Instagram μπορεί να προκαλέσουν στους έφηβους αισθήματα απελπισίας, ταπείνωσης μπροστά σε όλο το σχολείο ή ακόμη και οικονομική βλάβη. Τους τελευταίους μήνες, οι απάτες εκβιασμών έχουν παγιδεύσει χιλιάδες έφηβους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα η αποστολή σεξουαλικών εικόνων ανηλίκων αποτελεί επίσης έγκλημα.

Οι χρήστες του Instagram που λαμβάνουν γυμνές εικόνες μέσω μηνυμάτων θα βλέπουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα εξηγεί πώς ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει τον αποστολέα ή να αναφέρει τη συνομιλία και μια σημείωση που ενθαρρύνει τον παραλήπτη να μην αισθάνεται πίεση να απαντήσει.

Τα άτομα που επιχειρούν να στείλουν ένα γυμνό, μέσω απευθείας μηνυμάτων, θα συμβουλεύονται από το μέσο να είναι προσεκτικά και θα λαμβάνουν υπενθύμιση ότι μπορούν να ανακαλέσουν την αποστολή μιας φωτογραφίας. 

Η νέα λειτουργία του Instagram που πρόκειται να δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τους επόμενους μήνες - θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για λογαριασμούς με ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν σε εφήβους, δήλωσε η Meta Platforms. Οι έφηβοι μπορούν να το απενεργοποιήσουν αν θέλουν. Οι λογαριασμοί ενηλίκων θα ενθαρρύνονται επίσης να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις