Breaking news

Καιρός άνοιξη
A

Ανησυχία έχει προκληθεί από χτες λόγω πολλών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για νέα έλευση αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε τα δημοσιεύματα, ενώ και η πρόγνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ δεν αναφέρει τίποτα για αφρικανική σκόνη μέχρι και την Τρίτη 16 Απριλίου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς .

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αύριο, Σάββατο 13 Απριλίου,  γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 14 Απριλίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 15 Απριλίου. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αφρικανική σκόνη από την Τρίτη

Τέλος, από την Τρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ευνοείται η μεταφορά αφρικανκής σκόνης στα δυτικά και νότια. 

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή πτώση στα δυτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις