Breaking news

Καιρός
A

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από αύριο επιστρέφει η άνοιξη, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Πέμπτη 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή

Τέλος, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στα δυτικά και τα βόρεια λίγες θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις