Breaking news

Φωτιά στα Χανιά
A

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά Κρήτης, σε δασική περιοχή κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ήδη κινητοποιηθεί και δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός. Έχει εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός στη Σούδα, ενώ αυτήν την ώρα γίνεται μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό νοσοκομείο ενώ ήδη κάποιοι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσχερείς με την ένταση του ανέμου να είναι μεγάλη και να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. Μάλιστα, η πυροσβεστική εκλήθη να προστατεύσει και το ΝΝΚ σε περίπτωση που η φλόγες στραφούν προς τα εκεί.

Φωτιά στα Χανιά

Σημειώνεται ότι έχει κοπεί η υδροδότηση στη Σούδα και σε κοντινές περιοχές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις