Breaking news

INTIME
A

Στον «πάγο» θα μπει αύριο, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς, η χώρα, παρά την «μετακίνηση» της εορτής για την Τρίτη 7 Μαΐου, από το υπουργείο Εργασίας. 

Ειδικότερα, 24ωρες απεργίες προκήρυξαν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Σημειώνεται ότι στις απεργίες αυτές, θα συμμετάσχουν και τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο Δημόσιο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στα πλοία, αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Δεμένα τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία. Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν - γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

«Λουκέτο» στο Δημόσιο

Στην 24ωρη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς, που έχει προκήρυξη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει της κινητοποίηση την αφίσα της απεργίας και τη σχετική διακήρυξη.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κοραή της Αθήνας, την 1η Μαΐου.

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57
  • Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231
  • Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533
  • Στο τμήμα Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων:

Από Πάτρα C15 (14:25) και C23 (18:25)

Από Κιάτο C14 (16:05) και C24 (20:05)

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

  • Την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

  • Την εγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, η αμαξοστοιχία 2534  θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης,  η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

24ωρη απεργία στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς 

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, αποφάσισε να συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, οι οποίοι διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στον σιδηρόδρομο (ΟΣΕ) καθώς και ο προαστιακός. 

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία) προκήρυξαν στάση εργασίας:

  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί
  • Από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Κανονικά ωστόσο αναμένεται να γίνουν τα δρομολόγια αστικών γραμμών που εκτελούν τα ΚΤΕΛ

Χωρίς λεωφορεία θα μείνουν για το πρωί και το βράδυ της Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, οι Θεσσαλονικείς, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προκήρυξε δύο στάσεις εργασίας

Ειδικότερα, η πρώτη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

24ωρη απεργία προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ 

Στην απεργία, που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την «Αυθεντική» Πρωτομαγιά, που φέτος «πέφτει» την Μεγάλη Τετάρτη, θα συμμετάσχει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). 

Ειδικότερα, 24ωρη απεργία, που θα διαρκέσει από την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου και ώρα 5 το πρωί έως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί, που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας, όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις