Breaking news

INTIME
A

Παρενέβη ο Άρειος Πάγος για τη δικαστική απόφαση που πήρε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Ιωάννα Κλάπα ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Λινό να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να καθαρογραφεί η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου το συντομότερο δυνατό με σκοπό να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος της παραγραφής.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για το εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης κατά το σκέλος εκείνο που αφορά τις αθωώσεις των εμπλεκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω διαδικασίες επισπεύδονται για να υπάρχει η δυνατότητα του προσδιορισμού δίκης σε δεύτερο βαθμό, τόσο για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση, όσο και για τις εφέσεις που πιθανά θα ασκήσουν οι συγγενείς των νεκρών και εγκαυματιών, ως προς το σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή.

Πάντως, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη πυρκαγιά στο Μάτι.

Τον ερχόμενο Ιούλιο συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και πρέπει μέσα τα δυο επόμενα έτη, να προσδιοριστεί και να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο και στην συνέχεια στον 'Άρειο Πάγο, για να μην υπάρξουν παραγραφές αδικημάτων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις