Breaking news

Φλαμίνγκο
A

Φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στην πλαζ της Βουλιαγμένης και την Αρτέμιδα, σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

Την τελευταία εβδομάδα, ο σύλλογος δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα για την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ Βουλιαγμένης και από χθες για άλλο ένα στην Αρτέμιδα, αναφέρει ανάρτηση στο Facebook.

Η ανάρτηση αναφέρει «Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ίσως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους», αναφέρει η ανάρτηση.

Σε ό,τι αφορά στο φλαμίνγκο που εντοπίστηκε στην πλαζ Βουλιαγμένης, φέρει δακτυλίδι και η ΑΝΙΜΑ έχει επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του.

«Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε», καταλήγει η ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις