Breaking news

γεωργια μπίκα
A

Η πολύκροτη υπόθεση της 24χρονης πυροδότησε «τσουνάμι» εξελίξεων σε πανελλήνιο επίπεδο και οδήγησε στην αποκάλυψη αλλεπάλληλων καταγγελιών που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται τόσο στον βιασμό της, όσο και στο κύκλωμα μαστροπείας που -σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά- εκτείνεται ακόμη και στη γειτονική Κύπρο.

Όπως εύστοχα σημειώνει ο Αντώνης Τσολνάρας στο ThessToday.gr, μια κοπέλα με περίσσιο θάρρος και τόλμη «έσπασε» τη σιωπή και έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν για όλα όσα βίωσαν ή βιώνουν και φοβούνται να αποκαλύψουν. Δύο μήνες και κάτι μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας, η Γεωργία προσπαθεί να πατήσει και πάλι στα πόδια της, με την τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της να λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γεωργία μέσω του δικηγόρου της έστειλε το δικό της, ξεχωριστό μήνυμα: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη. Θα δικαιωθώ και δεν θα υπάρξει από εδώ και μπρος παρόμοια κατάσταση σαν της δικής μου σε καμία κοπέλα και σε καμία γυναίκα σε όλο τον κόσμο. Να σπάσουμε τη σιωπή».

Αθ. Ζιώγας: «Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το ξεκίνημα να δώσει το θάρρος και στη Γεωργία να μιλήσει» 

Το ελληνικό #metoo αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό σε θύματα ανά την επικράτεια που ενδεχομένως δεν έβρισκαν το θάρρος για να μιλήσουν. Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και της Γεωργίας Μπίκα, με τον δικηγόρο της Αθανάσιο Ζιώγα να δηλώνει στο ThessToday.gr ότι «η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το ξεκίνημα και έδωσε το θάρρος και στη Γεωργία να μιλήσει».

«Πρέπει να θεμελιώσουμε αληθινά την Ημέρα της Γυναίκας. Πρέπει η γυναίκα να είναι στην κοινωνία όπως πρέπει να είναι, όχι μόνο στα λόγια. Γιατί στα λόγια είναι ισότιμη, αλλά όχι στην ουσία», δήλωσε ο κ. Ζιώγας, υπογραμμίζοντας: «Η Γεωργία αυτό το μήνυμα έστειλε και από εκεί βοηθήθηκε ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που μετά την υπόθεσή της κινητοποιήθηκαν και κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης».
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις