Breaking news

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
A

Με ανάρτηση στα socila media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της νέο ψυχομετρικό εργαλείο που βασίζεται στην παραμετροποίηση ενός αντίστοιχου εργαλείου που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό το εργαλείο αυτό θα «ενισχύσει καταλυτικά την αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού». Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι τα ψυχομετρικά εργαλεία αξιοποιούνται τόσο για την επιλογή προσωπικού στις Αστυνομικές Σχολές όσο και για την τακτική αξιολόγηση καταλληλότητας των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το νέο ψυχομετρικό εργαλείο έχει δύο βασικές καινοτομίες οι οποίες είναι:

  • Η ηλεκτρονική διαχείριση και η ταχεία επεξεργασία δεδομένων, αξιοποιώντας όλες τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, οι οποίες επιτρέπουν την άμεση ανάλυση και αποτύπωση των αποτελεσμάτων σε μορφή εξατομικευμένου προφίλ 
  • Η ενσωμάτωση ενός συνδυασμού γνωστικών και προσωπικών δεικτών, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης, σφαιρικής και αντικειμενικής αξιολόγησης του υποψηφίου

Η ανάρτηση του υπουργού

«Καλημέρα, 

σήμερα θα σας μιλήσω για το νέο ψυχομετρικό εργαλείο που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία.

Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια κρίσιμη παράμετρος για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα ενός φορέα ή μιας υπηρεσίας. Στην περίπτωση των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, αυτή η παράμετρος είναι ακόμη σημαντικότερη. 

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου, των κεντρικών υπηρεσιών και της Αστυνομικής Ακαδημίας, η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθούμε είναι η συνολική αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με έμφαση στην αξιολόγηση και στη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού.

Η αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού προϋποθέτει και βασίζεται σε σύγχρονα εργαλεία, μεταξύ αυτών και ψυχομετρικά. Εργαλεία, που, στην περίπτωση της Αστυνομίας, αξιοποιούνται για την επιλογή προσωπικού, στη φάση της εισαγωγής στις Σχολές, για την τακτική αξιολόγηση της καταλληλότητας των αστυνομικών να έχουν όπλο και για τη γενικότερη υποστήριξη επαγγελματιών που έχουν καθημερινή έκθεση σε δύσκολα και, σε αρκετές περιπτώσεις, ειδεχθή περιστατικά. 

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μεθοδολογίες και μέσα που στηρίζονται στην επιστημονική γνώση, αλλά και στην εγκυρότητα της προηγούμενης δοκιμής, που ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία ενός εργαλείου. 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση, από την Ελληνική Αστυνομία, ενός νέου, σύγχρονου και καινοτόμου ψυχομετρικού εργαλείου, που βασίζεται στην παραμετροποίηση ενός αντίστοιχου εργαλείου που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Αυτό θα ενισχύσει καταλυτικά την αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού.

Για την παραμετροποίηση του έχουν αξιοποιηθεί όλες οι διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές για τον σχεδιασμό και αξιοποίηση αντίστοιχων εργαλείων από αστυνομικές υπηρεσίες. 

Οι βασικές καινοτομίες του είναι:

👉η ηλεκτρονική διαχείριση και η ταχεία επεξεργασία δεδομένων, αξιοποιώντας όλες τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, οι οποίες επιτρέπουν την άμεση ανάλυση και αποτύπωση των αποτελεσμάτων σε μορφή εξατομικευμένου προφίλ 

👉η ενσωμάτωση ενός συνδυασμού γνωστικών και προσωπικών δεικτών, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης, σφαιρικής και αντικειμενικής αξιολόγησης του υποψηφίου 

Ένα σημαντικό βήμα που δείχνει έμπρακτα την πρόθεση μας να στηρίζουμε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. 

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση τόσο με νέα εργαλεία, όσο και με μια συνολική πολιτική αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις