Breaking news

παγωτό
A

Η ακρίβεια δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό, το παγωτό, με την τιμή μιας μόνο μπάλας να πλησιάζει πλέον τα 3 ευρώ.

Η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών είναι ραγδαία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σοκολάτα, η τιμή της οποίας έχει εκτιναχθεί κατά 80%, όπως επισημαίνουν ζαχαροπλάστες στο Live News.

Ο κύριος Στρατής, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, εξακολουθεί προς το παρόν να διατηρεί την τιμή της μπάλας στα 2 ευρώ, αν και δηλώνει αβέβαιος για το πόσο ακόμα θα μπορέσει να απορροφά τις συνεχώς αυξανόμενες λειτουργικές δαπάνες.

Η τιμή του παγωτού ανεβαίνει διαρκώς, γεγονός που σημαίνει ότι μια απλή έξοδος για παγωτό μπορεί να κοστίσει έως και 12 ευρώ για ένα ζευγάρι.

Αγαπημένες επιλογές όπως τα χωνάκια, τα ξυλάκια, τα πυραυλάκια και τα οικογενειακά παγωτά έχουν πλέον σημαντικά αυξημένες τιμές. Οι συσκευασμένες εκδοχές πωλούνται κατά 30 έως 50 λεπτά ακριβότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Παρότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν παγωτά, το κάνουν σε μικρότερες ποσότητες, αναφέρουν ιδιοκτήτες περιπτέρων. Πολλές εταιρείες, ως αντίδραση στο αυξημένο κόστος, έχουν μειώσει το βάρος των προϊόντων τους.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές όσο τους το επιτρέπουν οι συνεχείς ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις