Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:17 τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα Βόρεια της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 62 χλμ.
Μέχρι στιγμής στην περιοχή δεν έχουν υπάρξει μετασεισμοί.

Ένα νεκρό παιδί στην Τουρκία
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Ρόδου όπου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρόδο Αριστείδη Μιαούλη, ο σεισμός ήταν έντονος και είχε διάρκεια. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές χωρίς ωστόσο να υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί. Προληπτικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού πραγματοποιεί με οχήματά της ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στην Τουρκία υπήρξαν 69 τραυματίες αλλά και ένα νεκρό παιδί, από κρίση πανικού.
Λέκκας: Δεν θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία
Ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Είναι ένας σεισμός που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το βάθος. Είναι ένα βάθος 60 χιλιομέτρων που μας επιτρέπει να πούμε ότι ναι μεν έγινε αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων και της Τουρκίας αλλά δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι και κυρίως δεν θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία», δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός λόγω του βάθους που είχε. «Είναι ένα σεισμικό γεγονός το οποίο ήταν πολύ έντονο για τους κατοίκους της Ρόδου και των γύρω περιοχών αλλά από εκεί και πέρα δεν θα έχουμε κάτι το ιδιαίτερο».
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός στα Δωδεκάνησα, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Ρόδο και στην Τουρκία, είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και έγινε σε εστιακό βάθος 68 χιλιομέτρων.