Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Νέα σοβαρή καταγγελία για ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έρχεται στο φως, μόλις λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στο Τζάνειο, όπου μια 62χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, ύστερα από λανθασμένη μετάγγιση αίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το νέο περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024, όταν μια γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο και χρειάστηκε μετάγγιση αίματος. Ωστόσο, της χορηγήθηκε λάθος ομάδα αίματος, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία της. Η οικογένεια ενημερώθηκε για το λάθος μόλις 20 ημέρες μετά το συμβάν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο ίδιο μέσο, τόνισε ότι η ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 29 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας έντονους κοιλιακούς πόνους. Όπως ανέφερε, η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν ελλιπής, καθώς η γυναίκα αποχώρησε χωρίς να υποβληθεί σε υπέρηχο κοιλίας.

Τον υπέρηχο τον πραγματοποίησε την επόμενη μέρα σε ιδιωτικό χώρο, όπου διαπιστώθηκε διάτρηση στομάχου με διαρροή υγρών στην κοιλιακή κοιλότητα. Η ασθενής επανεισήχθη άμεσα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον διευθυντή της κλινικής ως «απόλυτα επιτυχημένη». Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η γυναίκα εμφάνισε σημεία σήψης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις