Breaking news

Σε ύφεση η φωτιά στον Φενεό - Κάηκαν σπίτια και στάβλοι
A

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φενεό της Κορινθίας, που ξέσπασε χθες, Τρίτη, το απόγευμα σε πυκνό παρθένο δάσος με έλατα και πεύκα και έφτασε μέχρι και τη λίμνη Στυμφαλία.

Παρόλα αυτά η κατάσβεση της παραμένει δύσκολη υπόθεση, λόγω του εδάφους και του πυκνού δάσους. Θετικό είναι βέβαια ότι αυτή την στιγμή δεν έχει αέρα.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά οδήγησε στην προληπτική εκκένωση χωριών της περιοχής, με πρώτο την Καστανιά, όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά την Καστανιά και έπειτα από σχετική προειδοποίηση του 112 απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών Λαύκα, Καρτέρι και Δροσοπηγή, Κιόνια, Στυμφαλία – Μάτσιτζα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα ως ύποπτοι για τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Καστανιάς, 10 εγκαταλελειμμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ σε πέντε κατοικήσιμα έχουν προκληθεί ζημιές στις στέγες.

Στο Καρτέρι τουλάχιστον δύο στάβλοι κάηκαν. Επίσης υπάρχουν αναφορές και για καμένα αυτοκίνητα.

Τέλος, χθες βράδυ ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική ότι έγινε η σύλληψη δύο ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για την έναρξη της φωτιάς, από εργασίες που πραγματοποιούσαν. Οι δύο μεταφέρθηκαν στην Ανακριτική Υπηρεσία της Κορίνθου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις