Στην καθημερινή μας ζωή, το ψυγείο είναι συχνά η “ασπίδα” για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας φρέσκα. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα δεν αντέχουν ούτε μία μέρα εκτός…προσοχής! Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς να τα διαχειρίζεστε σωστά.
Μαγειρεμένο ρύζι
Αν και μοιάζει ακίνδυνο, το μαγειρεμένο ρύζι μπορεί να αναπτύξει βακτήρια πολύ γρήγορα. Ιδανικά, φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο και καταναλώστε το μέσα σε 24 ώρες.
Φρέσκα ψάρια
Η φρεσκάδα είναι το παν. Ακόμη και στο ψυγείο, τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται την ίδια ή την επόμενη μέρα από την αγορά τους. Η καλή πρακτική: αποθηκεύστε τα στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου.
Μαγειρεμένα θαλασσινά
Γαρίδες, καλαμάρια ή μύδια δεν κάνουν για… δεύτερη μέρα. Αν θέλετε να τα κρατήσετε, η κατάψυξη είναι η πιο ασφαλής λύση.
Φρέσκο γάλα
Μερικοί μπορεί να το αφήνουν στο ψυγείο για μέρες. Η πραγματικότητα: μετά το άνοιγμα, καλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε 24 ώρες για να αποφύγετε τυχόν βακτήρια.
Tip: Το ψυγείο σας είναι φίλος σας, όχι μαγικός! Κρατήστε τα τρόφιμα σε σωστές θερμοκρασίες και σε αεροστεγή δοχεία για μεγαλύτερη διάρκεια φρεσκάδας.
Με λίγη προσοχή, η υγιεινή και η ασφάλεια στο τραπέζι σας γίνονται παιχνιδάκι – και οι γευστικές εκπλήξεις παραμένουν ασφαλείς!