Σε κλίμα έντασης και ανησυχίας, αναβάλλεται η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος σκοτώθηκε στο πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια Ηρακλείου. Η Αστυνομία αποφάσισε την αναβολή για λόγους ασφαλείας, καθώς εκτιμά ότι η τελετή θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο κύκλο βίας.
Η κηδεία, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24. Η σορός του 39χρονου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στο ΠΑΓΝΗ για νεκροψία-νεκροτομή. Η πομπή της κηδείας θα περνούσε μπροστά από τα σπίτια της οικογένειας των Φραγκιαδάκηδων, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση αναβολής.
Τι έδειξε η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του 39χρονου
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, ο 39χρονος δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς: στο αριστερό πόδι, στον αριστερό ώμο, στην αριστερή θωρακική χώρα και στον κόκκυγα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι βολίδες προέρχονταν από δύο διαφορετικά διαμετρήματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι πυροβολήθηκε από δύο όπλα.
Νέα στοιχεία για την 57χρονη γυναίκα
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την 57χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο πρόσφατο περιστατικό. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η αιτία θανάτου δεν ήταν ανακοπή, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά πυροβολισμός. Το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου καταγράφει ότι η γυναίκα υπέστη θανάσιμες κακώσεις στον θώρακα από πυροβόλο όπλο.
Κορυφώνονται οι έρευνες – Φόβοι για συνέχιση της βεντέτας
Η επόμενη μέρα βρίσκει τα Βορίζια υπό αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν ελέγχους πόρτα-πόρτα, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ΤΑΕ έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χωριού.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μία σύλληψη και μία προσαγωγή, καθώς εντοπίστηκαν σφαίρες και αδήλωτη καραμπίνα. Οι αρχές εκτιμούν πως τρεις από τους δράστες εξακολουθούν να κρύβονται στα γύρω βουνά.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Στα Βορίζια οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι 20 και όχι δύο, ανάμεσα σε αυτούς και αστυνομικοί».
Οι ίδιες πηγές περιγράφουν σκηνές πανικού: «Όσοι πυροβολούσαν με καλάσνικοφ, πιστόλια και κυνηγετικά, ήταν σε κατάσταση αμόκ. Πυροβολούσαν αδιακρίτως, σε σπίτια, καφενεία και αυτοκίνητα».
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Creta Live: «Σκαρφάλωσε στο τοιχίο της αυλής ενός σπιτιού και άδειασε δύο γεμιστήρες προς την πλατεία όπου ήδη ήταν συγκεντρωμένος κόσμος». Ένας αξιωματικός της Αστυνομίας σχολιάζει: «Δυστυχώς, στα Βορίζια τα στόματα παραμένουν κλειστά και κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν…».