Σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση της φρικιαστικής δολοφονίας στα Σκούρτα Βοιωτίας, καθώς η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε σε καμένο όχημα ταυτοποιήθηκε.
Πρόκειται για τον 27χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση και είχε εκδοθεί Silver Alert. Το κινητό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στα Βίλια Αττικής.
Άγνωστα άτομα πίσω από το έγκλημα – Τουλάχιστον 2 ημέρες νεκρός
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια από άτομα που γνώριζαν καλά την περιοχή. Το πτώμα βρέθηκε την Παρασκευή μέσα σε αυτοκίνητο στα Σκούρτα Βοιωτίας, σε δυσπρόσιτο σημείο.
Το μακάβριο εύρημα εντόπισε κυνηγός σε ερημική αγροτοδασική περιοχή. Όταν πλησίασε το σταθμευμένο όχημα, αντίκρισε στο πίσω κάθισμα τον άνδρα απανθρακωμένο.
Άνδρες της ΕΛΑΣ που κλήθηκαν στο σημείο βρήκαν και χειροπέδες, γεγονός που ενισχύει την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για συλλογή στοιχείων, DNA και αποτυπωμάτων. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθεί η σορός, διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του βαθμού απανθράκωσης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άνδρας βρισκόταν νεκρός στο αυτοκίνητο τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον εντοπισμό του. Το σημείο όπου βρέθηκε το όχημα είναι προσβάσιμο μόνο με αγροτικό όχημα.
Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που χειρίζεται την υπόθεση εξετάζει μία προς μία τις πρόσφατες εξαφανίσεις, ενώ αναμένονται αποτελέσματα DNA για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του θύματος.