Breaking news

Μεταναστευτικό στην Ιταλία
A

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν νωρίτερα το πρωί μαζί με ακόμη 31 άτομα σε λέμβο, σε απόσταση 55 ναυτικών μιλίων νότια της Ιεράπετρας.

Σημειώνεται ότι τους εντόπισε πλοίο σημαίας Λιβερίας, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα. Από τους συνολικά 35 μετανάστες, οι 31 μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα με σκάφος του Λιμενικού.

Η κατάσταση των τεσσάρων ατόμων, που εμφάνιζαν σημάδια εξάντλησης, αφυδάτωσης και υποθερμίας, οδήγησε στην παρέμβαση ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Ηράκλειο.

Από τα 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Ιεράπετρα, τρία παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις