Αυξάνονται οι καταγγελίες γυναικών ότι η ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) έχει ενημερώσει πως δεν θα λάβουν το επίδομα μητρότητας, προκαλώντας αναστάτωση σε αρκετές ελεύθερες επαγγελματίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η κα Αθηνά, ελεύθερη επαγγελματίας με ΟΕ επιχείρηση, ενημερώθηκε τηλεφωνικά στις 30/10 ότι δεν θεωρείται δικαιούχος, καθώς δεν διαθέτει ατομική επιχείρηση με μπλοκάκι.
Η κα Ναταλία έλαβε email πως θα ανακληθεί το επίδομα μητρότητας, που είχε ήδη λάβει για τέσσερις μήνες. Δηλώνει ότι ασφαλίζεται κανονικά ως μη μισθωτή και θεωρεί τον αποκλεισμό λανθασμένο.
Η διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, εξήγησε ότι οι ανακλήσεις προέκυψαν λόγω λάθους ερμηνείας της νομικής υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 ανακλητικές αποφάσεις, ενώ συνολικά οι ενημερωθέντες είναι 304. Η υπηρεσία δεσμεύεται ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί, χωρίς οι ωφελούμενες να χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.