Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε πριν από λίγο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας με προορισμό τη Ρουμανία, αναλαμβάνοντας την αποστολή επαναπατρισμού των σορών των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα.
Η επιχείρηση στήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν προτεραιότητα στην άμεση και αξιοπρεπή μεταφορά των θυμάτων πίσω στην Ελλάδα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση των τελευταίων τιμών από τις οικογένειες και τους οικείους τους.
Την ίδια ώρα, οι δύο τραυματίες με την ελαφρύτερη κλινική εικόνα έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα. Το αεροσκάφος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1) στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενο από το αεροδρόμιο της Τιμισοάρα.
Αμέσως μετά την άφιξή τους, οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασής τους.
Το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία στοίχισε τη ζωή σε επτά νεαρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ, σκορπίζοντας βαρύ πένθος στις οικογένειές τους, στον σύλλογο και στην ευρύτερη αθλητική κοινότητα, που παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις.