Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τις λιμενικές αρχές να θέτουν σε ισχύ ρυθμίσεις, απαγορευτικά απόπλου και αναβολές δρομολογίων σε αρκετά λιμάνια της χώρας.
Στη Ραφήνα έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς Κέα και Κύθνο. Παράλληλα, διακοπεί έχουν και οι συνδέσεις από την Αγία Μαρίνα Μαραθώνα προς τα Νέα Στύρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Καθυστερήσεις έως και πέντε ώρες στον Πειραιά
Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι ώρες αναχώρησης πλοίων μετατίθενται ακόμη και έως πέντε ώρες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Τουλάχιστον δύο πρωινά δρομολόγια μεγάλων οχηματαγωγών – επιβατηγών πλοίων μεταφέρθηκαν για αναχώρηση μετά τις 12:00 το μεσημέρι.
Οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για ακόμη ένα πρωινό δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 09:00. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν αν μπορεί να πραγματοποιηθεί ή αν θα μετατεθεί και αυτό χρονικά.
Τι ισχύει στον Αργοσαρωνικό και στη Βόρεια Ελλάδα
Στην περιοχή του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Τα συμβατικά πλοία συνεχίζουν τα δρομολόγιά τους κατά την κρίση των πλοιάρχων και μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ισχύει απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή που συνδέει την Καβάλα με τον Πρίνο.
Νέα ενημέρωση από τις λιμενικές αρχές αναμένεται στις 12:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με βάση την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.