Breaking news

Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η μαραθώνια δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη
A

Την Κυριακή 23 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία της δίκης για τη φονική τραγωδία στα Τέμπη, με 36 κατηγορούμενους να παραπέμπονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, περιλαμβάνουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, καθώς και πλημμελήματα όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η δίκη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μακρά, καθώς εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια, με τον αριθμό των μαρτύρων κατηγορίας να φτάνει τους 352. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πανεπιστημίου στη Λάρισα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η διαδικασία και οι πρώτες εξελίξεις

Κατά την πρώτη ημέρα, δεν αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις, πέρα από την παρουσία των κατηγορουμένων και τις δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από συγγενείς των 57 θυμάτων και επιζώντες.

Την ίδια ώρα, ένταση προκάλεσε ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, με αφορμή γεγονότα που προηγήθηκαν, κατηγόρησε τις Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Καρυστιανού για προσπάθεια «δυναμιτισμού» της διαδικασίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε «Άγρια Δύση», με αναφορές σε τραμπουκισμούς, παράνομες βιντεοσκοπήσεις και παρεμπόδιση του έργου των δικαστικών λειτουργών, σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα πριν από την έναρξη της δίκης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις