Ένα ανησυχητικό περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο των Βραχνεΐκων στην Πάτρα, όταν μαθητής Λυκείου επιτέθηκε σε μαθητή Δημοτικού. Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στα σχολεία και την ανάγκη για καλύτερη εποπτεία των ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 16χρονος μαθητής της πρώτης Λυκείου πλησίασε τον 8χρονο μαθητή της τρίτης Δημοτικού και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Αμέσως κλήθηκαν οι αστυνομικές αρχές από τη Διεύθυνση του σχολείου, οι οποίες εντόπισαν τον δράστη.
Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 16χρονου ένα μαχαίρι, γεγονός που προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες. Ο μαθητής συνελήφθη με κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι είχε το μαχαίρι για «λόγους ασφαλείας» και ότι η επίθεση στον μικρό μαθητή έγινε επειδή «πείραζε και έπαιρνε πράγματα της μικρής αδελφής του».
Η υπόθεση δεν περιορίζεται μόνο στον δράστη, καθώς συνελήφθη και ο πατέρας του μαθητή Λυκείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την ανάγκη για γονική ευθύνη και την προσοχή που πρέπει να δίνεται στους νέους.
Τι μέλλει γενέσθαι
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη προσοχή και μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση και τις συνέπειες για τους εμπλεκόμενους.