Breaking news

Πάτρα: Εξαφανίστηκε 16χρονη - Γιατί η ΕΛΑΣ την αναζητεί στου Ζωγράφου
A

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην Αττική εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου συνελήφθησαν σε Κολωνό και Άγιο Παντελεήμονα τρεις άνδρες, ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα που προχωρούσε σε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για ληστεία, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ακόμη ένα άτομο.

Από την προανακριτική έρευνα και την αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Αύγουστο του 2025 είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πώς δρούσαν

Ως προς τη δράση τους, χρησιμοποιούσαν διαρρηκτικά εργαλεία για να παραβιάζουν πόρτες σπιτιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έμπαιναν και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και, εκμεταλλευόμενοι την απροσεξία του προσωπικού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αποχωρούσαν.

Ενδεικτικό της δράσης τους είναι ότι τον Νοέμβριο του 2025 προχώρησαν σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κερατσίνι, από την οποία, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν στις αξιόποινες πράξεις, διαρρηκτικά εργαλεία και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία στην Αττική, με τη συνολική λεία της ομάδας να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις