Στο αρχείο οδηγείται η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, σχετικά με πιθανές παραβάσεις της νομοθεσίας περί πόθεν έσχες, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από έλεγχο της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, η οποία είχε ζητήσει τη διερεύνηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Παναγόπουλου και δύο ακόμη προσώπων για την περίοδο 2020–2025, σχετικά με ενδεχόμενη μη δήλωση σημαντικών χρηματικών ποσών. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπέβαλε υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, το οποίο αξιολογήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Μετά την εξέταση των στοιχείων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης, με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για την επικύρωση της αρχειοθέτησης. Ωστόσο, για τα άλλα δύο πρόσωπα που ελέγχονται για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις, η έρευνα συνεχίζεται κανονικά.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει ξεχωριστή έρευνα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, η οποία αφορά καταγγελίες για φερόμενη υπεξαίρεση κονδυλίων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα αυτή, που βασίζεται σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, εξετάζει τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων για προγράμματα κατάρτισης, με επίκεντρο αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες προς συγκεκριμένες εταιρείες.