Breaking news

Επίδομα
A

Αύριο, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση και αφορά τους δικαιούχους που λαμβάνουν κάθε μήνα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες πληρωμές θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα το βράδυ. Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN

Όπως είναι προγραμματισμένο η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Δεκεμβρίου για το 2021, δηλαδή την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021. Το έκτακτο επίδομα αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό έως 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο από το Δημόσιο και τράπεζες και δεν συμψηφίζεται με χρέη.

Πότε θα καταβληθούν τα 250 ευρώ

Παράλληλα, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ αναμένουν να λάβουν μέχρι το τέλους του μήνα, περίπου 850.000 χαμηλό συνταξιούχοι.  

Το έκτακτο βοήθημα αναμένεται να καταβληθεί στις γιορτές, πιθανόν με την προκαταβολή των συντάξεων του νέου έτους, που συνηθίζεται να προκαταβάλλεται λίγο μετά, τις 20 Δεκεμβρίου. Βασικός στόχος είναι να πληρωθεί στους δικαιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, με τελική ημερομηνία τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο λαμβάνουν:

  • Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου.
  • Προσυνταξιοδοτική παροχή.
  • Αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ.
  • Συνταξιοδοτικές παροχές καλλιτεχνών, αντιστασιακών, πολεμικές συντάξεις κ.ά.
  • Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ.
  • Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις