Breaking news

Νέο προϊόν από την Coca-Cola – Τι αλλάζει στη βασική συνταγή
A

Καινούρια έκδοση του πασίγνωστου αναψυκτικού επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει η Coca-Cola, η οποία θα περιέχει ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, στο πλαίσιο της στρατηγικής καινοτομίας της.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στα social media, όπου ισχυριζόταν ότι έπεισε την εταιρεία να εγκαταλείψει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα Coca-Cola με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο.

Σημειώνεται πως ήδη κυκλοφορούν εκδοχές του αναψυκτικού με ζάχαρη, όπως για παράδειγμα στην αγορά του Μεξικού, ωστόσο πρόκειται για ξεχωριστό προϊόν και όχι για αλλαγή στη βασική συνταγή.

«Η νέα πρόταση έρχεται να ενισχύσει το βασικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, ανάλογα με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Καμία αλλαγή στη βασική συνταγή

Ο CEO της Coca-Cola, James Quincey, μιλώντας σε αναλυτές, επεσήμανε ότι η έκδοση με ζάχαρη αναμένεται να αποτελέσει σταθερή επιλογή για το κοινό, προσθέτοντας ότι ήδη χρησιμοποιούν ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε αρκετά προϊόντα τους.

«Χρησιμοποιούμε ολόκληρη την εργαλειοθήκη των διαθέσιμων γλυκαντικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά την ανάρτηση του Τραμπ, που ανέφερε ότι έκλεισε «συμφωνία» με την Coca-Cola, η συνταγή της κλασικής Coca-Cola δεν πρόκειται να αλλάξει. Τ

ο προϊόν που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ εξακολουθεί να περιέχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ένα φθηνό συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες.

Παρενέβη και ο υπουργός Υγείας

Το θέμα της καινούριας έκδοσης του πασίγνωστου αναψυκτικού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς παρενέβη και ο υπουργός Υγείας του Τραμπ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ. Ο ίδιος έχει ζητήσει την απομάκρυνση επεξεργασμένων και τεχνητών συστατικών από τα αμερικανικά τρόφιμα.

Σε podcast του Jordan Peterson, είχε χαρακτηρίσει το σιρόπι καλαμποκιού «συνταγή για παχυσαρκία και διαβήτη».

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος για την υγεία δεν αφορά τόσο το είδος της ζάχαρης όσο την υπερκατανάλωση.

«Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης από οποιαδήποτε πηγή είναι επιβλαβής» δήλωσε στο CNN η Eva Greenthal, ερευνήτρια του Center for Science in the Public Interest. «Αν η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να κάνει πιο υγιεινή τη διατροφή στις ΗΠΑ, πρέπει να εστιάσει στη μείωση της ζάχαρης, όχι στην αλλαγή του τύπου της».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις