Breaking news

Απάντηση New York Times στην αγωγή Τραμπ: «Απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας»
A

Οι New York Times κατήγγειλαν «απόπειρα φίμωσης και αποθάρρυνσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας», αντιδρώντας στη μήνυση και αγωγή που υπέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εις βάρος της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση, με αίτημα αποζημίωσης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση άρθρων σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

«Οι New York Times δεν θα εκφοβιστούν από τέτοιες τακτικές», έγραψαν σε ανακοίνωσή τους. «Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τα γεγονότα χωρίς φόβο ή προκατάληψη και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις εκ μέρους του αμερικανικού λαού, σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία», επεσήμανε η εφημερίδα.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος μήνυσε χθες τους New York Times, και συγκεκριμένα τέσσερις από τους δημοσιογράφους τους και τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House διεκδικώντας τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα.

Ο ίδιος δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social: «Έχω τη μεγάλη τιμή να ασκώ αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των New York Times». Συνεχίζοντας, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε: «Οι ‘Τάιμς’ επιδόθηκαν για δεκαετίες στη μέθοδο του να ψεύδονται όσον αφορά τον αγαπημένο σας πρόεδρο (ΕΜΕΝΑ!)».

«Η αγωγή Τραμπ δεν έχει καμία βάση»

Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η αγωγή Τραμπ δεν έχει καμία βάση, τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό των συγγραφέων του.

«Πρόκειται για μια αγωγή που δεν έχει καμία βάση», δήλωσε εκπρόσωπος του Penguin Random House.

«Ο Penguin Random House υποστηρίζει το βιβλίο και τους συγγραφείς του και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις αξίες της Πρώτης Τροπολογίας που είναι θεμελιώδεις για τον ρόλο μας ως εκδότες βιβλίων», κατέληξε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις