CLOSE

Breaking news

τουρισμός
A

«Στο κατώφλι» είναι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», μέσω του οποίου χορηγούνται voucher ύψους 150 ευρώ για διακοπές.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αναμένεται να «ανοίξει» μέσα στον επόμενο μήνα.

Μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» χορηγείται ένα voucher διακοπών που ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο ή στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα, στα 200 ευρώ. Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του voucher μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χειμερινές, αλλά και καλοκαιρινές διακοπές. 

Οι κληρωθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις πρώτες κρατήσεις μέσα στον Οκτώβριο ή από Νοέμβριο, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το ποσό χορηγείται μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφάπαξ ή τμηματικά, για την πληρωμή τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 33 της 2ης Τροποποίησης του ΦΕΚ για τον «Τουρισμό για Όλους» που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, η έγκριση και χρηματοδότηση του ΠΔΕ 2022 και του Προγραμματισμού Δαπανών ισχύει από το 2023 έως το 2025.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ, εδώ.

Διαβάστε επίσης: «Τουρισμός για Όλους»: Ποιοι μένουν εκτός του προγράμματος 

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με όσα ισχύουν από το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό (μονογονεϊκή οικογένεια ή χωρίς τέκνα) ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά Οικογενειακό (Έγγαμοι ή Σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Πώς εξαργυρώνετε το voucher

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Ειδικότερα η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Προκειμένου να γίνει χρέωση της κάρτας μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να υποστηρίζεται από την συσκευή τηλεφώνου του χρήστη.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να πάρουν μέρος άνεργοι και εργαζόμενοι, επίσης δικαιούχοι ΑμεΑ, ακόμη και δικαιούχοι που έχουν ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λάβουν επιταγή «Κοινωνικού Τουρισμού» σε συνεχόμενα προγράμματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι για το το 2023, το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι του voucher ορίζονται μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Πώς κάνετε αίτηση 

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα, πατώντας εδώ με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή
 • δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις