Breaking news

Νησί ψάχνει παιδίατρο - Δίνει μπόνους 1.000 ευρώ τον μήνα
A

Με οικονομικό μπόνους 1.000 ευρώ τον μήνα επιχειρεί ο Δήμος Κύθνου να καλύψει ένα από τα πιο κρίσιμα κενά στο σύστημα υγείας του νησιού, αυτό της παιδιατρικής φροντίδας. Η προκήρυξη θέσης παιδιάτρου συνοδεύεται από επιπλέον οικονομικό κίνητρο, με στόχο να προσελκύσει άμεσα γιατρό. Έτσι, εκτός από τον μισθό που θα λάβει από το κράτος, ο νέος παιδίατρος θα λαμβάνει μηναίο μπόνους 1.000 ευρώ από τον Δήμο Κύθνου.

Η απουσία παιδιάτρου έχει εξελιχθεί σε σοβαρό ζήτημα για την τοπική κοινωνία, επηρεάζοντας κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και τη συνολική υγειονομική ασφάλεια του νησιού. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η Κύθνος δέχεται αυξημένο αριθμό επισκεπτών, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και η έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων γίνεται ακόμη πιο αισθητή.

Οι δημοτικές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η πρωτοβουλία δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Η παρουσία παιδιάτρου θεωρείται κρίσιμη τόσο για την καθημερινή φροντίδα των μόνιμων κατοίκων όσο και για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που αφορούν παιδιά επισκεπτών.

Με την παροχή του μηνιαίου μπόνους, ο Δήμος Κύθνου επιχειρεί να δώσει άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τη νησιωτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τις δυσκολίες στελέχωσης των απομακρυσμένων περιοχών με βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις