Breaking news

apodeixi.jpg
A

Διαθέσιμη είναι πλέον στο Google Play και στο Apple Store η νέα έκδοση της εφαρμογής «appodixi».

Στη νέα έκδοση περιλαμβάνονται προσαρμογές, έτσι ώστε η εφαρμογή να:

  • είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS 17.1
  • αναγνωρίζει το QRCode των ΦΗΜ που έχουν αναβαθμιστεί, περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης του παραστατικού (Α.1173/2022).

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή appodixi πραγματοποιείται μέσω του μηχανισμού αυτόματης ενημέρωσης, η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Ειδικότερα για τους χρήστες της εφαρμογής που λειτουργεί σε iOS 17.1, η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσουν την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια να κατεβάσουν τη νέα έκδοση από το Apple Store.

Καταγγελίες για το μπόνους έως 3.000 ευρώ

«Φωτιά» έχει πάρει η εφαρμογή appodixi μέσω της οποίας όσοι καταγγείλουν πλαστές αποδείξεις θα εξασφαλίσουν μπόνους έως 3.000 ευρώ, καθώς έγιναν 136.287 καταγγελίες για φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, χρήστες της εφαρμογής έχουν πραγματοποιηθεί 136.287 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 60.768 είναι επώνυμες και οι 75.519 ανώνυμες, ενώ την εφαρμογή έχουν κατεβάσει στα κινητά τους 224.896 πολίτες (175.393 συσκευές Android και 49.503 συσκευές iOS). Μάλιστα σε διάστημα 10 ημερών από την ανακοίνωση των μπόνους, περίπου 5.000 κατέβασαν την εφαρμογή.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ τα μπόνους θα δοθούν αναδρομικά.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν οι φορολογούμενοι είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή στα κινητά τους, να σκανάρουν την απόδειξη και εάν λάβουν μήνυμα ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ ή ότι δεν είναι γνήσια, την υποβάλλουν και κερδίζουν το χρηματικό ποσό που κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος της φοροδιαφυγής. 

Το μπόνους κυμαίνεται μεταξύ 100 και 3.000 ευρώ. Με τη βεβαίωση του φόρου και του προστίμου θα γίνεται και η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη που συνέβαλε στην αποκάλυψη της φοροδιαφυγής. Ακόμη κι αν η επιχείρηση προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και μετά στα διοικητικά δικαστήρια, διαδικασία που μπορεί να κρατήσει αρκετά χρόνια, ο καταγγέλλων θα λάβει το ποσό με τη βεβαίωση των φόρων και των προστίμων, ασχέτως εάν εκ των υστέρων δικαιωθεί για κάποιον λόγο η εταιρεία. Αν και ακόμη δεν έχει θεσπιστεί κάποιο κίνητρο, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι οι πολίτες καταγγέλλουν φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς και στη νέα πλατφόρμα που ενεργοποίησε η ΑΑΔΕ. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 625 επώνυμες καταγγελίες κι άλλες 762 ανώνυμες, οι οποίες αξιολογούνται από τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

  1. Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας.
  2. Φορολογικές παραβάσεις.
  3. Τελωνειακές παραβάσεις.

Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις