Breaking news

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία αύριο - Όλες οι περιοχές
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Κλειστά παραμένουν σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026, τα σχολεία που λειτουργούν στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Ψυχικού, καθώς η ημέρα έχει καθιερωθεί ως τοπική σχολική αργία λόγω του εορτασμού της Αγίας Σοφίας, πολιούχου της περιοχής.

Η διακοπή των μαθημάτων, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν συνδέεται με κάποιο έκτακτο γεγονός, τεχνικό πρόβλημα ή καιρικό φαινόμενο, αλλά αποτελεί πάγια τοπική αργία για τις σχολικές μονάδες της συγκεκριμένης Δημοτικής Κοινότητας.

Η 17η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα τοπικής αργίας για τα σχολεία του Νέου Ψυχικού, με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί ήδη από το 2015, ενώ νεότερη απόφαση του Δήμου το 2020 επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί τοπική σχολική αργία.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα

Η αργία αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στο Νέο Ψυχικό και δεν επεκτείνεται στο σύνολο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ούτε στα υπόλοιπα σχολεία της Αττικής.

Στις άλλες δύο Δημοτικές Κοινότητες του ίδιου Δήμου ισχύουν διαφορετικές ημερομηνίες τοπικής σχολικής αργίας. Στο Ψυχικό, η αργία έχει καθιερωθεί στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη Φιλοθέη στις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Φιλοθέης.

Οι μαθητές του Νέου Ψυχικού θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς.

Εορταστικές εκδηλώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η σημερινή ημέρα συνοδεύεται και από τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Σοφίας.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας.

Η πομπή θα κινηθεί μέσω δρόμων του Νέου Ψυχικού, μεταξύ των οποίων οι Αγίας Σοφίας, Μακρυγιάννη, Χαριτωνίδου, Εμπράρ, Ουράνη, Καραθεοδωρή, Βλάχου και Πηνελόπης Δέλτα.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν στην περιοχή καλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και, όπου είναι δυνατόν, να αποφεύγουν τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η λιτανεία.

Τοπική αργία και όχι γενικό κλείσιμο σχολείων

Για γονείς και μαθητές είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι τα σχολεία δεν είναι κλειστά σήμερα σε ολόκληρη την Αττική.

Η αργία αφορά αποκλειστικά τα σχολεία του Νέου Ψυχικού και συνδέεται με την εορτή της πολιούχου της περιοχής, στο πλαίσιο των τοπικών σχολικών αργιών που ισχύουν στις διαφορετικές Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Έτσι, για τους μαθητές του Νέου Ψυχικού η σημερινή Πέμπτη αποτελεί μια σύντομη διακοπή των μαθημάτων, μόλις λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, με την επιστροφή στα θρανία να πραγματοποιείται κανονικά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις