Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2025.
Την Παρασκευή οι μαθητές και οι απόφοιτοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γνωρίζουν για το αν εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΙΕΚ, σύμφωνα με τις επιλογές που δήλωσαν στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.
Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα υπάρξει δεύτερη ανακοίνωση για τις ημερομηνίες εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα Τμήματα επιτυχίας τους, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ενεργοποίηση της πλατφόρμας εγγραφής για τους επιτυχόντες στα δημόσια ΙΕΚ.
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή στην οποία εισάγονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:
- τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου, καθώς και
- τα τέσσερα πρώτα κεφαλαία γράμματα από: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο και Μητρώνυμο.
Παράλληλα, για όσους έχουν ήδη δηλώσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στην υπηρεσία smsresults.minedu.gov.gr, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν μέσω γραπτού μηνύματος sms, με αναλυτική ενημέρωση για το τμήμα επιτυχίας.
Η ανακοίνωση των βάσεων θα συνοδευτεί και από τη γνωστή διαδικασία ανάρτησης ανώνυμων λιστών στις σχολικές μονάδες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οι πίνακες θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό υποψηφίου και τη σχολή επιτυχίας, χωρίς ονόματα, τηρώντας τους κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ξεκινά η διαδικασία εγγραφής στα τμήματα επιτυχίας, ενώ παράλληλα αναμένεται και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τους επιτυχόντες στα δημόσια ΙΕΚ.